TUbliss Pareri piloti Pop Florian
Pop Florian
Index articol
Pop Florian
Activitate competitionala
Toate paginile

Tg. Mures
43 ani,
Motocicleta: Husqvarna TE 250
Disciplina: Motocross, Viteza pe circuit

         Am auzit de TUbliss in urma unui mail primit de la FRM in primavara. Pentru ca m-am gandit ca in acest sezon sa particip la enduro si endurocros , clar aveam nevoie de ceva sistem antipana si de inbunatatire a tractiunii. Pana atunci stiam de mousse , chiar am mai mers cu mousse la enduro, dar am avut o experienta nu prea placuta. Am abandonat in doua curse de endurocros in primul tur din cauza ca mi-a sarit mouss-ul de pe janta...

La enduro nu prea am avut probleme cu el , in afara ca simteam papionul cum lovea solul si cam loveam jentile in pietre , ceea ce era destul de deranjant , mai ales la roata fata. Asa ca m-am hotarat sa cumpar un set de TUbliss-uri sa le incerc. Dupa ce am citit despre ele nu trebuia sa fie rau. Am avut ceva probleme la prima montare , deoarece era ceva nou si a trebuit sa fiu atent , dar acum le montez foarte usor , mai usor decat camera. Am mers la primul antrenament si nu-mi venea sa cred cat de usor se misca motocicleta , cat de manevrabila era si ce aderenta buna am. Puteam sa-mi reglez presiunea in functie de configuratia terenului. Pt. siguranta mi-am pus in rucsac o pompa mica de ciclism care baga pana la 10 atmosfere. Dar am avut si probleme la prima cursa, unde am taiat cauciucul de fata ( o taietura cam de 3 cm) dar am terminat cursa. Diferenta a fost ca simteam si auzeam cum bate janta in pamant ca si cu mousse-ul dar nu am avut probleme de aderenta sau sa-mi sara cauciucul de pe janta si nici janta nu sa stricat. Odata ce TUbliss-ul e montat pe janta cauciucul se schimba foarte usor (nu m-am cronometrat dar cred ca dureaza 3 min. Smile) si fara emotii ca ciupesti camera sau rupi talonul cauciucului. Folosesc un spray pe care l-am cumparat odata cu TUbliss in loc de apa si sapun.
    Ce nu mi-a placut la TUbliss e ca de cateva ori sa intamplat sa trebuiasca sa umflu cauciucurile dimineata inaite de plecare , mai ales daca motocicleta statea mai multe zile neutilizata , mergand cu Pirelli care sunt cam subtiri. Am un prieten caruia iam recomandat sa incerce si el TUbliss-ul si i-am montat pe roata spate unul.
       Dar nu prea am reusit noi mare lucru deoarece janta lui era foarte corodata pe interior din cauza ca mersese multi ani cu mousse si probabil intrase apa sub el. Oricat am incercat sa obtinem o etanseitate nu am reusit sa mentinem presiune in anvelopa mai mult de 8-10 ore. Asa ca recomand sa se foloseasca TUbliss-uri doar pe jenti bune fara lovituri,zgarieturi si care sa nu fie corodate pe interior.
        Punctul slab fata de mousse este ca poti taia anvelopa si atunci ai anumite probleme dar punand in balanta avantajele si dezavantajele eu aleg TUbliss si-l recomand tuturor motociclistilor offroad mai ales motocrosistilor. Daca as mai practica motocross-ul sigur as folosi TUbliss deoarece acolo avantajele sunt net superioare fata de camere , mousse sau anvelopele tubeles . Motocicleta e mult mai manevrabila la scimbarile de directie , accelereaza mai rapid si se opreste mult mai repede.